Vragen?

Privacyverklaring

Webfix, gevestigd te Enschede, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

https://www.webfix.nl

Tom Schasfoort is de Functionaris Gegevensbescherming van Webfix Hij/zij is te bereiken via info@Webfix.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Webfix verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@webfix.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Webfix verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Om contact op te kunnen nemen voor het beantwoorden van vragen of om informatie te verstrekken over onze diensten / producten. Dit doen wij uitsluitend op verzoek van de aanvrager

- Wanneer er een overeenkomst ontstaat hebben wij uw gegevens nodig om administratieve taken uit te kunnen voeren zoals facturering of zaken die vereist worden door de Nederlandse Belastingdienst of conform de belastingwet.

Geautomatiseerde besluitvorming

Webfix neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Webfix) tussen zit. Webfix gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: Administratiesysteem ten behoeve van facturering aan klanten. Het Webfix CMS systeem ten behoeve van het kunnen onderhouden van de website door en voor klanten.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Webfix bewaart klant/accountgegevens zolang de afnemer klant is bij Webfix. Deze klantgegevens zijn namelijk technisch benodigd om de website (contactgegevens) van de juiste informatie te voorzien en de accountgegevens zijn nodig om gebruik te kunnen maken van ons online onderhoudsysteem. Een klant kan zelf zijn/haar gegevens te allen tijde wissen of wijzigen.

Gegevens in ons administratiesysteem worden ook bewaard zolang men klant is bij Webfix. Dit om te kunnen factureren en contact met klanten te kunnen opnemen in geval van vragen. Na beëindigen van het contract worden deze gegevens bewaard zolang dit nodig is inzake de Nederlandse Belastingdienst / Belastingwet. 

Recht om vergeten te worden

U heeft vanuit de Wet AVG het recht om 'vergeten te worden'. U kunt ons verzoeken gegevens van u volledig te verwijderen. Indien u dit doet zal dit wel tot gevolg hebben dat wij geen producten en diensten meer aan u kunnen leveren gezien sommige gegevens benodigd zijn voor een goede afhandeling / facturering van onze diensten/producten. Gegevens die wettelijk bewaard moeten blijven inzake de Belastingwet kunnen wij wettelijk niet verwijderen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Webfix verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Webfix gebruikt alleen analytische cookies (Google Analytics) die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Zendesk Chat

Onze website maakt gebruik van de externe 'live support' tool Zendesk Chat (Zopim). Hiermee kunnen wij live klanten ondersteunen op onze website en snel vragen van klanten online beantwoorden (indien onze medewerkers online zijn). Indien we niet online zijn heeft u de mogelijkheid om een bericht achter te laten. De (minimale) gegevens die u eventueel invoert in de live chat worden niet door ons opgeslagen, maar wel door Zendesk / Zopim. Zie https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/ voor de privacy verklaring van Zendesk. Wilt u niet dat Zendesk gegevens van u opslaat maak dan geen gebruik van de live chat, maar stuur een e-mail naar info@webfix.nl

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Webfix en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@webfix.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Webfix wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Webfix neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@webfix.nl

SSL beveiliging
Onze website is beveiligd middels een SSL beveiligingscertificaat. Dit ziet u doordat er een 'slotje' in uw browser staat en de domeinnaam voorafgegaan wordt door https:// ipv http://. De s staat voor secure. Hierdoor weet u zeker dat u met Webfix communiceert en de website veilig wordt weergegeven op uw scherm.

Webfix kan eventueel de volgende gegevens van u verwerken (indien u klant wordt bij Webfix en u hiertoe zelf uw gegevens aanlevert).

- Voor- en achternaam

- Geslacht

- Adresgegevens

- Telefoonnummer

- E-mailadres

- Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

- Locatiegegevens

- Gegevens over uw activiteiten op onze website

Uw gegevens kunnen wij gebruiken voor:

- Het afhandelen van uw betaling

- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder

- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

- U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

- U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

- Webfix verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Webfix bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Lees meer over de bewaartermijnen in bovenliggende tekst onder de kop: Hoe lang we persoonsgegevens bewaren. Heeft u verdere vragen over onze Privacyverklaring neemt u dan gerust contact met ons op.

 




Volg of like Webfix via Social Media

Webfix op Twitter

 

Bekijk het twitterprofiel van Webfix

LinkedIN

 

LinkedIN Webfix

Google +

Vragen?

Heeft u vragen over Social Media? Of wilt u weten hoe u Social Media voor uw bedrijf of organisatie kunt inzetten?

Wij helpen u graag verder.